Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom

0 röster
8
Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom
Foto: Björn Tesch

God på våren när nässlorna blomma.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • 4 st inlagda sillfileer
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • 3 msk nässelpuré*
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st rödlök
  • 50 g löjrom

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche och majonäs med dijonsenap och socker. Tillsätt nässelpurén samma dag som sillen skall serveras, så att färgen och fräschören är hög. Blanda ner nässelpuren och skär sillen i fina bitar och vänd ner den. Smaksätt med salt och vitpeppar. Finhacka rödlöken och toppa sillen med rödlök och kalixlöjrom. Njut färskpotatisen till!
28 maj 2009
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept