Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom

Foto: Björn Tesch
Nässelsill med rödlök och kalixlöjrom
10 ingredienser
God på våren när nässlorna blomma.
Ingredienser
- 4 inlagda sillfileer
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk strösocker
- 3 msk nässelpuré*
- salt
- vitpeppar
- 1 rödlök
- 50 g löjrom
Gör så här
- Blanda creme fraiche och majonäs med dijonsenap och socker.
- Tillsätt nässelpurén samma dag som sillen skall serveras, så att färgen och fräschören är hög.
- Blanda ner nässelpuren och skär sillen i fina bitar och vänd ner den.
- Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Finhacka rödlöken och toppa sillen med rödlök och kalixlöjrom.
- Njut färskpotatisen till!