Hamburgerbröd utan gluten och mjölkprotein

koket.se
Hamburgerbröd utan gluten och mjölkprotein
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Hamburgerbröd utan gluten och mjölkprotein

10 ingredienser

1 h 30 m

Hamburgerbröd utan både gluten och mjölk är inte så svårt som man kan tro att baka själv! Håll koll på innertemperaturen vid gräddning bara! Bröden fungerar även som frallor, limpor och korvbröd.

Följ Erik på Instagram!
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram!

Ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats

Jästmix

  • 720 g mandeldryck
  • 105 g honung
  • 25 g torrjäst

Torra ingredienser

  • 860 g Sempers grovmix
  • 15 g xantangummi
  • 4 g bakpulver
  • 36 g salt

Våta ingredienser

  • 40 g äppelcidervinäger
  • 120 g olivolja
  • 4 ägg

Gör så här

Jästmix

  1. Värm mandeldrycken till 40 grader.
  2. Vispa ner honung och jäst, låt sedan stå i 10 minuter.

Torra ingredienser

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Våta ingredienser

  1. Häll de våta ingredienserna i en matberedare med paddel och blanda lätt.
  2. Tillsätt sedan jästmixen och blanda lätt igen.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda på medelhastighet i 3 minuter, degen skall vara kladdig.
  4. Häll över degen i lämpliga formar och släta till ytan med en palett fuktad i kallt vatten.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Låt degen jäsa i 25 minuter, inte längre! Den kommer att få sin form i ugnen.
  7. Pensla med uppvispat ägg och grädda bröden ca 40 minuter till en innertemperatur på 98 grader.
  8. Stjälp upp bröden direkt på ett galler och låt svalna helt innan du skär upp dem.