Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis

Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis
Foto: TV4

Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis

107

5 steg att laga

11 ingredienser

45 min

Smörstekt torsk serveras med gräddig limesås och pressad potatis.

Ingredienser

portioner4 portioner

Sandefjordsås

  • 3 dl grädde
  • 3 dl crème fraîche
  • 300 g smör
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 3 limefrukt, skal och saft

Torskrygg

  • 800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF:s riktlinjer)
  • 100 g smör, att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

potatis

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek torskryggen med skinnsidan ner först och sedan på andra sidan. Lägg sedan in den i ugnen på 150 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader.
  3. Värm upp grädde och crème fraiche och tillsätt smöret. Låt detta smälta ihop. Det får EJ koka!
  4. Smaka av såsen med buljong, limesaft och limeskalet.
  5. Pressa den kokta potatisen precis innan servering.