Sukiyaki - Saras recept

sukiyaki
Foto: tv4

Sukiyaki - Saras recept

Av: Sara - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1,5 h

Tunt skivad entrecote på japanskt vis. Serveras med glasnudlar, grönsaker och vitlökssås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Doppio Passo Primitivo är en fruktig appassimento från Apulien medsmak av plommonsylt, mörka körsbär, lakrits, örter och fatigvanilj. Passar perfekt till smakrika kötträtter och entrecôte.
Art.nr: 3204 Ursprung: Italien, Apulien

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vatten
  • 4 dl kinesisk soja
  • 3 dl strösocker
  • 800 g entrecôte, tunt skivad
  • 2 morötter
  • 300 g shiitakesvamp
  • 1 purjolök
  • 4 dl salladskål, strimlad
  • 1 förp glasnudlar
  • ris

Vitlökssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

Sås

  1. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen och dra någon timme.

Sukiyaki

  1. Koka ihop soja, vatten och socker i en kastrull.
  2. Skala och skiva morötterna.
  3. Dela svampen i halvor.
  4. När sojasåsen är varm häller man upp den i en wokpanna och lägger först i grönsakerna, nudlarna och sedan svampen.
  5. När grönsakerna och nudlarna fått koka några minuter är det dags att lägga i det skivade köttet. Låt det sjuda sakta i buljongen tills det är färdigkokt.
  6. Servera med jasminris och vitlökssås.