Krispiga vårrullar med två dippsåser

Krispiga vårrullar med två dippsåser
Foto: tv4

Krispiga vårrullar med två dippsåser

135

10 ingredienser

30 min

Krispiga vårrullar fyllda med köttfärs, morot, vitkål och glasnudlar. Servera med sojasås och sweet chili.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Alsacevinet Riesling Réserve från Gustave Lorentz har en torr frisksmak med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus sompassar perfekt att kombinera med vårrullarna och sweet chilin.
Art.nr: 22257 Ursprung: Frankrike, Alsace

Ingredienser

portioner4
  • 300 g köttfärs
  • 1 dl vitkål, riven
  • 1 morot, riven
  • soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 knippe glasnudlar
  • 6 ark vårrullsdeg
  • 1 msk strösocker
  • olja, att steka i
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Börja med att steka köttfärs.
  2. Häll sedan i kål och morot. Häll i soja, socker och kalvfond. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp saltat vatten till glasnudlarna och låt dem koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de kokat färdigt så skölj nudlarna i kallt vatten och klipp dem i små bitar.
  4. Blanda ner nudlarna i köttfärsblandningen och låt svalna.
  5. Lägg ut blandningen på vårrullsarken och vik efter instruktionen på paketet. Fritera dem gyllenbruna och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  6. Servera med soja och sweet chili.