Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom

Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom
Foto: TV4

Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom

12 ingredienser

15-20 min

Lyxig men enkel förrätt med gubbröra gjord på röding. Toppas med löjrom och rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g varmrökt fjällröding, odlad i Sverige
  • 2 potatisar, kokta kalla skalade
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • 4 bitar knäckebröd

Garnering

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk löjrom
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Plocka ur kött från den hela varmrökta rödingen och hacka ner det lite. Skala potatisen och skär ner i bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda sedan ihop allt i en skål och tillsätt crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Servera sedan röran på knäckebröd. Garnera med rödlöken, dillen och löjrommen.