Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom

Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom
Foto: TV4

Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom

Av: Per - Åre

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

15-20 min

Lyxig men enkel förrätt med gubbröra gjord på röding. Toppas med löjrom och rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g varmrökt fjällröding, odlad i Sverige
  • 2 potatisar, kokta kalla skalade
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • 4 bitar knäckebröd

Garnering

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk löjrom
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Plocka ur kött från den hela varmrökta rödingen och hacka ner det lite. Skala potatisen och skär ner i bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda sedan ihop allt i en skål och tillsätt crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Servera sedan röran på knäckebröd. Garnera med rödlöken, dillen och löjrommen.
Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom | Köket.se