Wapnöburgare

Wapnöburgare
Foto: TV4

Wapnöburgare

0

9 ingredienser

1 min

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Rött Shirazvin från Syd Africa, Kleine Zalse och kallt vatten

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner5
  • 300 g nötköttfärs (hög klass, gärna från en lokal gård, för att få färskhet)
  • 3 äggulor
  • 2 dl Wapnögrädde
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • smör, till stekning

potatismos

  • 6 potatisar
  • 1 msk smör
  • mjölk (ohomogeniserad, efter smak)

Gör så här

  1. Blanda det kalla köttet med salt, peppar och äggulor. Blandas med visp och degkrokar med lågt varvtal. Med en fin stråle tillsätts grädden under fortsatt blandning. Viktigt att grädden blir välinblandad. Låt färsen stå kallt 30 min. Forma mindre biffar före sakta stekning ca 4 min på vardera sida.
  2. Dela potatisen i bitar för att minska koktiden. Låt färdig potatis stå på plattan för att torka lite innan en matsked färskt smör och ohomogeniserad mjölk tillsätts. Moset skall ej vara för fast utan när den lägges på tallrik skall den lätt flyta ut.
  3. Serveras på varm tallrik med potatismos, ärter och lingonsylt.