Östergötlands nationalrätt

Östergötlands nationalrätt
Foto: tv4

Östergötlands nationalrätt

Av: Kari - Mjölby

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 min

Östergötlands nationalrätt är den klassiska raggmunken som serveras med stekt fläsk och lingon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 6 potatisar
  • 3 msk smör
  • 8 skivor fläsk
  • lingon

Gör så här

  1. Skala och riv potatisarna på den grövsta sidan på järnet.
  2. Vispa samman vetemjöl, mjölk och salt till en jämn smet. Blanda sedan allt tillsammans.
  3. Bryn smöret, klicka i smeten i mitten av pannan och forma små pannkakor. Stek knapriga och bruna munkar.
  4. Servera direkt med knaprigt fläsk och lingon.