Toast à la GD

Foto: TV4
Toast à la GD
10 ingredienser
30 min
En läcker smakupplevelse med egenrökt röding toppad med romröra med turkisk yoghurt, rom och rödlök.
Dryck
Vitt vin Gustave Lorentz Gewurztraminer, nr 5244
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 skivor rostbröd, skär bort kanterna
- 25 g smör
- 1 röding, som röks, använder ca 30 g färdigrökt per person (à ca 500 g)
- 2 dl turkisk yoghurt
- 0,5 rödlök, hackad
- 50 g fiskrom
- 0,5 tsk salt
- svartpeppar, grovmalen
- 4 kvistar dill
- 1 skiva citron, delas i fyra bitar
Gör så här
Rökning av fisken
- Strö spån i botten på röken, på gallret läggs den saltade fisken (saltas runt om plus inne i fisken.) Tänd på röken (två koppar med rödsprit).
- Lägg i fisken sätt på locket på röken, Fisken är färdigrökt när röken slutat att röka. Tar ca 20-30 minuter. Ta upp fisken och låt svalna. Rensa och dela i småbitar.
Röran
- Blanda i lök, rom och kryddor i yoghurten.
- Stek brödskivorna i stekpannan med smör.
- Lägg på fisken och röran på brödet. Garnera med en dillkvist och citronbit.