Norrlandstoast med hjortronsylt

0 röster
30 min
4
Norrlandstoast med hjortronsylt
Foto: TV4

Tunnbröd med rökt renkött, pepparrotskräm och smält västerbottensost. Serveras med sallad och hjortronsylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Norrlandstoast

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,67 förp pepparrotsvisp
  • 150 g rökt renkött
  • 0,5 krm salt
  • peppar
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • 4 tunnbröd (runda)
  • 4 msk hjortronsylt
  • 1 rödlök
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • 150 g salladsmix
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche, pepparrotsvisp, majonnäs, renköttet som är hackat i små bitar, salt och peppar i en bunke.
  2. Ta fyra stycken runda vita tunnbröd (ex. runda björn) och lägg på en plåt. Lägg röra på bröden och toppa med riven västerbottensost, ca 0,5 dl på varje bröd.
  3. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter på 220 grader.
  4. Skiva löken tunt och blanda med salladen. Häll balsamico över salladen och blanda. Servera den varma toasten med en klick hjortronsylt och sallad.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...