Norrlandstoast med hjortronsylt

Norrlandstoast med hjortronsylt
Foto: TV4

Norrlandstoast med hjortronsylt

0

4 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Tunnbröd med rökt renkött, pepparrotskräm och smält västerbottensost. Serveras med sallad och hjortronsylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Norrlandstoast

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,67 förp pepparrotsvisp
  • 150 g rökt renkött
  • 0,5 krm salt
  • peppar
  • 2 dl västerbottensost, riven
  • 4 tunnbröd (runda)
  • 4 msk hjortronsylt
  • 1 rödlök
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • 150 g salladsmix

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche, pepparrotsvisp, majonnäs, renköttet som är hackat i små bitar, salt och peppar i en bunke.
  2. Ta fyra stycken runda vita tunnbröd (ex. runda björn) och lägg på en plåt. Lägg röra på bröden och toppa med riven västerbottensost, ca 0,5 dl på varje bröd.
  3. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter på 220 grader.
  4. Skiva löken tunt och blanda med salladen. Häll balsamico över salladen och blanda. Servera den varma toasten med en klick hjortronsylt och sallad.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer