Gyllene fisksoppa

Foto: TV4
Gyllene fisksoppa
19 ingredienser
Fisksoppa med smak av saffran, vitlök och timjan.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Soppa
- 400 g torskrygg
- 300 g laxfilé
- 400 g räkor (med skal)
- 0,5 purjolök
- 1 gul lök
- 1,5 tsk tomatpuré
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- 2,5 dl vitt vin
- 1,5 fiskbuljongtärning
- 1 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 1 förp saffran
Sås
- 2 dl crème fraîche
- 1-2 klyftor vitlök, pressade
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda ihop såsen och ställ i kylen. Smält smör i en gryta och fräs löken i det. Lägg i pressad vitlök, kryddor och fräs ihop.
- Häll på vin, vatten, fiskbuljong och koka samman. Häll i grädde, crème fraiche och saffran, koka 15 minuter.
- Så långt kan man göra klart. Precis innan serveringen lägg i den tärnade fisken och sjud i 6-7 minuter.
- Lägg upp i tallrik och garnera med rikligt med räkor och färsk timjan.
- Servera såsen och eventuellt ett gott bröd.