Cheesecake med lax på rucolabädd

Cheesecake med lax på rucolabädd
Foto: TV4

Cheesecake med lax på rucolabädd

Av: Ann - Ystad

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m

Enkel cheesecake med varmrökt lax, färskost, dill och röd kaviar. Botten görs på kavring.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 300 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 250 g varmrökt lax
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk dill, finhackad

Garnering

  • 150 g röd kaviar
  • 4 skivor citron
  • 4 kvistar dill
  • 4 dl rucolasallad

Gör så här

  1. Smält smöret. Finfördela brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant. Platta till ordentligt.
  2. Tärna den skinn- och benfria laxen i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Finhacka dillen.
  3. Rör samman osten, löken och crème fraiche. Tillsätt lax och dill. Rör så allt blandas väl.
  4. Smaka ev av med salt och peppar
  5. Bred laxröran över botten. Jämna till ytan. Lossa kanten och bred kaviar över laxröran.
  6. Garnera med citronbitar och dill.