Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör


Foto: Tv4
Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör
8 ingredienser
20 m
Förgyll kvällen med den här förrätten bestående av halstrade pilgrimsmusslor, brynt sojasmör och shiitakesvamp.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Kim - Stockholm laga receptet

Ingredienser
- 5 msk smör
- 1 msk japansk soja (gärna shoyo soja)
- 1 msk citronsaft
- 100 g shiitakesvamp
- 1 salladslök
- 8 pilgrimsmusslor (GourmetFood, MSC-certifierad - grön via wwf)
- salt
- peppar
Gör så här
- Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta av från värmen och låt svalna något.
- Rör sedan försiktigt i soja och citronjuice. Ställ åt sidan.
- Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het stekpanna med lite olja. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner salladslöken bland svampen mot slutet av stekningen.
- Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek musslorna hastigt på hög värme i ca 1 minut på varje sida.
- Fördela svampblandningen på tallriken och lägg musslorna ovanpå. Skeda över det brynta smöret och servera på en gång.