Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör

koket.se
Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör
Foto: Tv4

Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör

Av: Kim - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m

Förgyll kvällen med den här förrätten bestående av halstrade pilgrimsmusslor, brynt sojasmör och shiitakesvamp.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Kim - Stockholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 5 msk smör
  • 1 msk japansk soja (gärna shoyo soja)
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1 salladslök
  • 8 pilgrimsmusslor (GourmetFood, MSC-certifierad - grön via wwf)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta av från värmen och låt svalna något.
  2. Rör sedan försiktigt i soja och citronjuice. Ställ åt sidan.
  3. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het stekpanna med lite olja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner salladslöken bland svampen mot slutet av stekningen.
  5. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra.
  6. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek musslorna hastigt på hög värme i ca 1 minut på varje sida.
  7. Fördela svampblandningen på tallriken och lägg musslorna ovanpå. Skeda över det brynta smöret och servera på en gång.