Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor

Av: Olga - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

25 min

Imponerande förrätt som går snabbt att laga. Till pilgrimsmusslorna serverar du bröd och aioli.

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 0,5 dl rapsolja, till stekning

Bachatamarinad

  • 1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1-2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1,5 dl färsk persilja
  • 4 msk rapsolja

Aioli

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör, flytande
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 0,5 dl färsk persilja
  • salt, peppar

Till servering

  • 1 limefrukt, i klyftor
  • baguette

Gör så här

Marinad

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, hackat persilja, rivet citronskal och citronsaften.
  2. Tillsätt olja och pilgrimsmusslorna i en skål och marinera dem i 15 min.

Aioli

  1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i mikron ca 30 sekunder.
  2. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, citronsaft och citronskal och ha sedan ner den mikrade vitlöken. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt hackade persilja och ställ svalt fram till servering.

Stekning

  1. Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme i 2 min på varje sida.
  2. Ta upp musslorna och ersätt med marinaden. Värm marinaden i stekpannan innan du häller dem över musslorna.
  3. Servera musslorna med klyftade limefrukter och brödet och aiolin.