Halstrad pilgrimsmussla med papayasalsa

Foto: Tv4
Halstrad pilgrimsmussla med papayasalsa
12 ingredienser
20 m
Halstrad pilgrimsmussla serverad på en bädd av papayasalsa.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 12 pilgrimsmusslor (3 per person)
- 1 papaya, mogen
- 1 gurka
- 3 tomater (gärna på kvist)
- 1 rödlök
- 3 msk olivolja (av god kvalitet)
- 0,5 klyfta vitlök, riven
- 1 habanero
- 1 limefrukt, saften
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Dela, skala och kärna ur papayan, gurkan, tomaterna och rödlöken.
- Tärna alltsamman i små bitar och blanda varsamt i en skål.
- Smaksätt med olivolja, riven vitlök, finhackad habanero, limesaft, flingsalt, svartpeppar och hackad koriander.
- Dra bort muskeln på pilgrimsmusslorna och krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja, pannan skall vara riktigt het.
- Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.
- Lägg salsan (som en sallad) på en tallrik och sedan musslorna över.