• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Halstrad kolja med kål och kungskrabba

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 450-680 g koljafilé, med skin
  • 2 tsk salt
  • 4 msk smör
  • 1 kål
  • 3 kvist timjan
  • 0,5 klyfta vitlök, hackad
  • 1 knippe persilja
  • 1 citron
  • 3-4 kungskrabba, ben av, förkokta

Gör så här

  1. Förvärm en panna över medelvärme.
  2. Salta fisken och bryn den med skinnsidan nedåt i 2 msk smör till guldbrun, ca 4 minuter. Tillsätt vitlök och timjan efter 2 minuter.
  3. Dela kålen på hälften och lägg i flammorna och koka i ca 10-20 minuter, de ska vara mjuka men fortfarande krispiga i mitten.
  4. Ta bort kålen från elden och skala av ytterskiktet.
  5. Vänd fisken och tillsätt resten av smöret. Låt den bli genomkokt.
  6. När fisken är tillagad, tillsätt krabbenbenen och persilja, ge en snabb uppvärmning.
  7. Servera med nypressad citron och kålen.
14 augusti 2018