Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor
Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor
10 ingredienser
20 m
En fräsch förrätt bestående av halstrad grön sparris, rostade solroskärnor och örtsallad är alltid ett vinnande koncept!
Ingredienser
- 12 gröna sparrisar, skalad
- olivolja (till stekning)
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl olivolja
- blandade örter (basilika, körvel mm)
- 1 citron
- vitpeppar
- salt
- 1 förp mâchesallad
Gör så här
- Stek sparrisen lätt i olivoljan ca 2-3 minuter, låt den gärna ta lite färg.
- Rosta solroskärnorna i en torr panna så de blir medelbruna.
- Vispa crème fraichen och tillsätt tre fjärdedelar av olivoljan. Riv i citronskalet och smaksätt med salt och vitpeppar.
- Vänd machésalladen i lite olivolja blandat med citronjuice.
- Servera den ljumna sparrisen med citroncrème, sallad och solrosfrön.