• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor

POPULÄRT
Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor
Foto: Tv4
Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Halstrad grön sparris med rostade solroskärnor

5 steg att laga

10 ingredienser

20 m

En fräsch förrätt bestående av halstrad grön sparris, rostade solroskärnor och örtsallad är alltid ett vinnande koncept!

Ingredienser

4 portioner
  • 12 gröna sparrisar, skalad
  • olivolja (till stekning)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl olivolja
  • blandade örter (basilika, körvel mm)
  • 1 citron
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 förp machésallad

Gör så här

  1. Stek sparrisen lätt i olivoljan ca 2-3 minuter, låt den gärna ta lite färg.
  2. Rosta solroskärnorna i en torr panna så de blir medelbruna.
  3. Vispa crème fraichen och tillsätt tre fjärdedelar av olivoljan. Riv i citronskalet och smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Vänd machésalladen i lite olivolja blandat med citronjuice.
  5. Servera den ljumna sparrisen med citroncrème, sallad och solrosfrön.