Halloumiburgare med chilibea och rostad potatis
Halloumiburgare med chilibea och rostad potatis
17 ingredienser
45 min
Maxad vegoburgare med stekt halloumi, mild silverlök och en snabb variant på chilibea. Servera med rostad potatis och ännu mer chilibea vid sidan om.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor halloumiost (gärna färdiga halloumiburgare)
- 4 hamburgerbröd (gärna brioche)
- 1 bifftomat
- 1 huvudsallad
- 1 silverlök
Rostad potatis
- 800 g potatis
- 3 msk rapsolja
- salt
- peppar
Chilibea
- 3 dl majonnäs
- 1 kruka färsk dragon
- 0,33 kruka färsk persilja
- 1-2 msk torkad dragon
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 schalottenlök (liten)
- 1 msk sriracha
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skär potatisen i klyftor. Blanda med olja, salt och peppar på en plåt. Rosta tills gyllene i ugnen, 20-25 minuter.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda med vitvinsvinäger. Hacka dragon och persilja fint.
- Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå minst 15 minuter så att smakerna hinner sätter sig.
- Skala och skär silverlöken i tunna skivor. Skär tomaten i skivor och plocka salladen.
- Grilla eller stek halloumin så att skivorna får fin färg på bägge sidor. Värm bröden.
- Bygg en burgare med tomat, sallad, silverlök och chilibea.
- Servera med rostad potatis och resterande chilibea.