Hälleflundra med örtvinägrett

NYHET
Hälleflundra med örtvinägrett
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Hälleflundra med örtvinägrett

12 ingredienser

30 min

Hälleflundra med örtvinägrett, rädisor och eldad gurka blir en fräsch rätt att bjuda på innan påsk.

Ingredienser

portioner

Hälleflundra

  • 200 g hälleflundra

Örtvinägrett

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk champagnevinäger
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 grön chilifrukt, hackad
  • 2 msk blandade örter, hackade

Tillbehör

  • 8 rädisor, rivna
  • 2 snacksgurka
  • 1 tsk chilipulver

Servering

  • salt
  • peppar
  • krasse

Gör så här

Hälleflundra

  1. Skiva hälleflundra tunt och lägg på tallrikar.

Örtvinägrett

  1. Hacka och blanda ingredienserna till dressingen.

Tillbehör

  1. Riv rädisorna och spola dem krispiga i kallt vatten.
  2. Dela gurkorna i små bitar och krydda med chilipulver.
  3. Elda gurkbitarna med en gasbrännare.

Servering

  1. Toppa fisken med gurkbitarna, vinägretten, rivna rädisor samt krydda med salt och peppar.
  2. Toppa med valfri krasse.