• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pilgrimsmussla med asiatisk sallad

Pilgrimsmussla med asiatisk sallad
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Pilgrimsmussla med asiatisk sallad

4 steg att laga

11 ingredienser

De här pilgrimsmusslorna passar också utmärkt som förrätt. Räkna då med tre musslor per person.

Musslorna passar gott tillsammans med

Avokado- och löjromscocktail

och

Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw

.

Håkans vintips: Rotari Rosé, Georg Breuer Riesling Sauvage eller Laurent Perrier Brut.

Ingredienser

  • 6 pilgrimsmusslor
  • några nypor flingsalt

Marinad:

  • 2 msk vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm soja

Sallad:

  • 1 morot
  • 5 cm purjolök
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser och rör tills sockret smält.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg lite flingsalt på pilgrimsmusslorna och baka i ugnen ca 4 minuter. Låt svalna.
  3. Sallad: Strimla morot och purjolök fint och koka hastigt i saltat vatten. Spola i kallt vatten och låt rinna av väl innan strimlorna läggs tillsammans med musslorna i marinaden. Ställ kallt i 2–3 timmar.
  4. Servera som på bilden med lite svartpeppar ur kvarn.