Laxbollar med rostad mandel

Laxbollar med rostad mandel
Foto: Ingvar Eriksson

Ett härligt tilltugg inte minst till torr sherry. Använder du varmrökt lax måste det tillsättas lite olivolja, den är torrare än kallrökt och också saltare.

Laxbollarna passar bra ihop med

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp


och

Tarte flambée

.

Håkans vintips: Dr L Riesling, Anna di Codorníu eller Tio Pepe.

9 januari 2009

Du behöver

  • 100 g mandel
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Skålla, skala och rosta hälften av mandeln i torr panna. Rosta därpå den återstående mandeln med skalet kvar.
  2. Skär laxen fint. Grovhacka den skalade mandeln och blanda ner i laxhacket. Rulla till bollar.
  3. Hacka den oskållade mandeln grovt och vänd runt bollarna i hacket.
Kommentera receptet

Fler goda recept