Avokado- och löjromscocktail

28 röster
Avokado- och löjromscocktail
Foto: Ingvar Eriksson

Ska serveras riktigt kall. Glasen kan gärna stå i frysen en stund innan du lägger i ingredienserna.

Cocktailsen passar bra tillsammans med

Marinerad pilgrimsmussla med asiatisk sallad

och

Norrlandstapas med rökt renkött och coleslaw

.

Håkans vintips: Rotari Rosé, Georg Breuer Riesling Sauvage eller Laurent Perrier Brut.

Visa mer

Du behöver

  • 2 avokado
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • salt
  • 12 små snapsglas
  • små dillvippor
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 200 g löjrom, avrunnen
  • svartpeppar från kvarn
  • 12 små trekanter av citron

Gör så här

  1. Gröp ur avokadon och kör med creme fraiche och citronsaft till slät kräm i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Fördela avokadokrämen i snapsglasen och toppa med dill, lök och löjrom. Avsluta med lite nymalen svartpeppar. Häng citronbiten på glas-kanten.
6 december 2010

Laddar fler recept