• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Gunkan maki

0 röster
15 m
8 bitar
Gunkan maki
Foto: Tv4
15 m
8 bitar
8 portioner

Du behöver

  • 2 ark nori
  • ca 120 g sushiris, kokt
  • ca 100 g fiskrom
  • blåmusslor, hackade eller tartar på kött
  • fisk, smaksätt gärna med lite soja, sesomolja och citron (eller grönsaker)
  • gurka (eller rättikaremsor)
  • japansk soja

Gör så här

  1. Klipp noriarket tvärs över linjerna i 3 cm breda remsor så att du får 8 remsor.
  2. Forma cirka 15 g kokt ris till en liten avlång risboll med en fuktad hand. Fäst noriremsan runt riset. Lägg i fiskrom, hackade blåmusslor, fisk (eller grönsaker) och gurka i gunkan maki.
  3. Servera med soja att dippa i.
30 juni 2019