Gunkan maki

0 röster
15 m
8 bitar
Gunkan maki
Foto: Tv4

Hemgjord sushi är riktigt enkelt att göra! Det här receptet med ris, rom, blåmusslor och fisk är perfekt att variera efter vad du gillar och har hemma.

Visa mer
15 m
8 bitar
8 portioner

Du behöver

  • 2 ark noriark
  • ca 120 g sushiris, kokt
  • ca 100 g fiskrom
  • blåmusslor, hackade eller tartar på kött
  • fisk (eller grönsaker), smaksätt gärna med lite soja, sesomolja och citron
  • gurka (eller rättikaremsor)
  • soja japansk
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Klipp noriarket tvärs över linjerna i 3 cm breda remsor så att du får 8 remsor.
  2. Forma cirka 15 g kokt ris till en liten avlång risboll med en fuktad hand. Fäst noriremsan runt riset. Lägg i fiskrom, hackade blåmusslor, fisk (eller grönsaker) och gurka i gunkan maki.
  3. Servera med soja att dippa i.
30 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...