Gunsans kräftströmming

Gunsans kräftströmming
Foto: TV4

Gunsans kräftströmming

8

4 steg att laga

8 ingredienser

30 min

Strömming som serveras med kräftstjärtar, dill och citron.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 12-16 strömmingsflundror
  • dill
  • 0,5 förp tomatpuré
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 3 tsk krossade dillfrön
  • 1 knippe dill
  • örtsalt
  • vitlökspeppar

Gör så här

  1. Lägg dill i botten på en smord ugnsfast form. Tag en dillkvist i varje strömmingsflundra, rulla ihop i formen.
  2. Blanda tomatpuré, örtsalt, vitlökspeppar, krossade dillfrön (eller färsk krondill) med grädden. Häll över flundrorna, grädda i ugnen på 175 grader i 20 – 30 minuter.
  3. Låt flundrorna svalna till rumstemperatur, lägg 3-4 st på en tallrik, garnera med tex kräftstjärtar, dill och citronklyfta. 
  4. Servera med hårt bröd och ost till, serveras även som ensamrätt med kokt potatis. Den blir mer smakrik om man gör den dagen innan och värmer i ugnen innan servering.