Gulbeta med pocherade ostron och krondill

Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Gulbeta med pocherade ostron och krondill

3

6 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Pocherade ostron är riktigt lyxigt men enkelt att laga. Servera med kokta gulbetor och en god dressing på citronsaft och olivolja.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 ostron
  • 4 gulbetor, kokta
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 citron
  • 3-4 msk olivolja, gräsig mjuk
  • krondill, klippt, till servering

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Förbered även ett kallt vattenbad med is.
  2. Lägg ostronen i det kokande vatten och ta tiden till 90 sekunder. Lyft upp dem direkt och lägg ner dem i isbadet så kokningen avstannar.
  3. Skiva gulbetorna och finhacka löken.
  4. Öppna och ta ur ostronen och spara saften i en skål. Skär ner ostronen i bitar.
  5. Lägg upp gulbetor, ostron och finhackad lök på ett fat. Pressa över citronsaft.
  6. Rör samman ostronsaften med olivolja och skeda över rätten, smaksätt med krondill och servera.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
elon glass i frys

Smarta tips från Elon!

Så enkelt frostar du av frysen

Läs mer