Gulbeta med pocherade ostron och krondill

3 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 ostron
  • 4 gulbetor, kokta
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 citron
  • 3-4 msk olivolja, gräsig mjuk
  • krondill, klippt, till servering

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Förbered även ett kallt vattenbad med is.
  2. Lägg ostronen i det kokande vatten och ta tiden till 90 sekunder. Lyft upp dem direkt och lägg ner dem i isbadet så kokningen avstannar.
  3. Skiva gulbetorna och finhacka löken.
  4. Öppna och ta ur ostronen och spara saften i en skål. Skär ner ostronen i bitar.
  5. Lägg upp gulbetor, ostron och finhackad lök på ett fat. Pressa över citronsaft.
  6. Rör samman ostronsaften med olivolja och skeda över rätten, smaksätt med krondill och servera.
10 augusti 2019