Gubbröra med lax och wasabi

Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Gubbröra med lax och wasabi

25

11 ingredienser

Servera gubbröran på ett kex, brödskiva eller i ett salladsblad toppa med sesamfrön och en limeklyfta.

Ingredienser

  • 300 g lax (gärna av salma-typ)
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk wasabi
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 dl koriander
  • 0,5 dl salladslök
  • svartpeppar och ev. lite salt
  • limefrukt, juice
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Hacka laxen och skala och hacka äggen och rödlöken.
  2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer