Gubbröra med knäckebröd

2 röster
4
Gubbröra med knäckebröd
Foto: TV4

Gubbröra är en fin gammal smörgåsbordsrätt som fått en renässans på senare tid. En utmärkt förevändning för en öl och varför inte en snaps. Röran ska vara nygjord och kall. Servera som inledning till middagen eller som vickning.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 hårdkokta ägg
  • 12-16 ansjovisfiléer
  • 4 tsk löjrom
  • 2 äggulor
  • 2 msk finklippt dill
  • 2 msk finklippt persilja
  • 2 msk finklippt gräslök
  • dillvippor och knäckebröd

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen, kyl, skala och hacka dem. Hacka ansjovisfiléerna.
  2. Blanda precis före serveringen de hackade äggen med de råa äggulorna. Vänd ner ansjovis, dill, persilja och gräslök.
  3. Servera röran kall med knäckebröd eller kavring och garnerad med fräscha dillvippor, löjrom och sommarens sallad.
10 juli 2009

Laddar fler recept