Grunddeg till småkakor

koket.se
Smarriga syltkakor
Johanna Westman
Johanna Westman

Grunddeg till småkakor

4 ingredienser

10 m

Småkakor är både roligt att baka och ännu roligare att bjuda på! Den här degen är perfekt till både brysselkex, gaffelkakor och syltkakor.

Ingredienser

portioner sats
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Häll mjöl, socker och vaniljsocker i bunken eller matberedaren.
  2. Dela smöret i mindre bitar med bordskniven och lägg i det. Knåda eller mixa ihop alla ingredienser till en deg.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Dela grunddegen i exempelvis tre delar så kan du baka både brysselkex, gaffelkakor och syltkakor på en och samma gång!