Grunddeg till småkakor

koket.se
Smarriga syltkakor
Johanna Westman
Johanna Westman

Grunddeg till småkakor

4 ingredienser

10 m

Småkakor är både roligt att baka och ännu roligare att bjuda på! Den här degen är perfekt till både brysselkex, gaffelkakor och syltkakor.

Se Johanna Westman laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner sats
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Häll mjöl, socker och vaniljsocker i bunken eller matberedaren.
  2. Dela smöret i mindre bitar med bordskniven och lägg i det. Knåda eller mixa ihop alla ingredienser till en deg.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Dela grunddegen i exempelvis tre delar så kan du baka både brysselkex, gaffelkakor och syltkakor på en och samma gång!