Grönsallad med fransk vinägrett

Mattias Kristiansson porträtt

Grönsallad med fransk vinägrett

17 ingredienser

20 min

En fräsch sallad med gurka, ärtskott och rädisor passar perfekt som tillbehör till kvällens middag.

Ingredienser

4 - 6 portioner

Sallad

  • 1 salladshuvud
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 10 cm gurka, i tunna halvmånar
  • 2 tomater, i tunna klyftor
  • 1 dl ärtskott
  • 4 rädisor, tunt skivade
  • 0.5 dl fransk vinägrett
  • 2 msk färsk oregano, finhackad (eller 1 tsk torkad)
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Fransk vinägrett

  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,25 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl olivolja

Gör så här

Sallad

  1. Lägg ut salladsbladen på ett fat.
  2. Fördela rödlök, gurka, tomat, ärtskott och rädisor över salladen.
  3. Ringla över vinägretten och krydda med finhackad oregano, flingsalt och svartpeppar.

Fransk vinägrett

  1. Vispa ihop schalottenlök, vinäger, persilja, vitlök, dijonsenap, salt och svartpeppar i en skål. Det ska blandas väl.
  2. Vispa sedan ner lite olivolja i taget tills du har en homogen vinägrett.