Grönsaks- och halloumibiffar

11 röster
30 min
4

Kryddiga och väldigt lättlagade grönsaksbiffar med halloumi. 

Servera gärna biffarna i kikärtsdosa med kokosraita.  

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1-2 zucchini (ca 200 g)
  • 1 stor morot (ca 150 g)
  • 200 g halloumiost
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 krm chilipulver
  • 2 msk färsk mynta, hackad

Till servering

  • Kikärtsdosa
  • Kokosraita
  • Skivad avokado
  • Chutney
  • Skivad rödlök
  • Örter som koriander och mynta

Gör så här

  1. Riv zucchini, skalad morot och halloumi grovt på ett rivjärn.
  2. Lägg rivet i en skål och tillsätt kryddor och mynta. Rör om så att allt blandas.
  3. Hetta upp en torr stekpanna (med non-stickbeläggning) på medelvärme.
  4. Forma biffar med händerna genom att pressa ihop ingredienserna hårt mellan handflatorna och låta överflödig vätska rinna ut från grönsakerna.
  5. Placera biffarna i den varma pannan och stek på båda sidorna tills osten smält och binder ihop grönsakerna. De ska bli gyllenbruna.
  6. Servera i kikärtsdosa med en klick raita, chutney, skivad avokado, färska örter och skivad rödlök.
21 juli 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept