Kikärtsdosa

Markiz Talhaoui

Kikärtsdosa

5 ingredienser

25 min

Dosa är en indisk pannkaka som är goda att fylla med olika röror och chutneys. Den här görs på kikärts- och rismjöl och är därmed glutenfri. 

Servera gärna grönsaks- och halloumbiffar med kokosraita i kikärtsdosan.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 2,5 dl vatten
  • ghee (eller kokosolja, till stekning)

Gör så här

  1. Blanda kikärts- och rismjöl i en bunke tillsammans med salt. Vispa successivt ner vatten tills en ganska tjock smet har bildats. Låt stå i 10 minuter.
  2. Lägg lite ghee eller kokosolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en fjärdedel av smeten och släta genast ut med en sked till en rund pannkaka. Vänd när pannkakan är gyllenbrun och stek på andra sidan. Håll pannkakorna varma medans du steker resten.