Kikärtsdosa

3 röster
25 min
4 stycken

Dosa är en indisk pannkaka som är goda att fylla med olika röror och chutneys. Den här görs på kikärts- och rismjöl och är därmed glutenfri. 


Servera gärna grönsaks- och halloumbiffar med kokosraita i kikärtsdosan.

Visa mer
25 min
4 stycken
4 portioner

Du behöver

  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 2,5 dl vatten
  • ghee eller kokosolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda kikärts- och rismjöl i en bunke tillsammans med salt. Vispa successivt ner vatten tills en ganska tjock smet har bildats. Låt stå i 10 minuter.
  2. Lägg lite ghee eller kokosolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en fjärdedel av smeten och släta genast ut med en sked till en rund pannkaka. Vänd när pannkakan är gyllenbrun och stek på andra sidan. Håll pannkakorna varma medans du steker resten.
21 juli 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept