• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grönkålscaesar

Grönkålscaesar_01
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grönkålscaesar

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Grönkålscaesar med rökt sidfläsk blir en riktigt god sallad att servera antingen som lättare lunch eller som tillbehör på buffén.

Ingredienser

6 portioner
  • 0,5 dl majonnäs
  • 50 g parmesanost, finriven
  • 5 sardellfiléer, hackade
  • 0,5 citron
  • 0,5 klyfta vitlök, finriven
  • 2 tsk senap (grov)
  • 140 g sidfläsk, rökt i små tärningar
  • 120 g grönkål, strimlad

Gör så här

  1. Blanda majonnäs, parmesanost, sardeller, citronjuice, vitlök och senap till en krämig dressing. Smaka av och känn om det behövs mer sälta eller syra.
  2. Knaperstek sidfläsket.
  3. Blanda grönkål med dressing, massera gärna kålen lite så den blir mjukare.
  4. Toppa med sidfläsk.