Grön sparris med burrata och parmaskinka

NYHET
Grön sparris med burrata och parmaskinka
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Grön sparris med burrata och parmaskinka

8 ingredienser

15 min

Smörstekt grön sparris blir tillsammans med parmaskinka, burrata och rostade pinjenötter en lättlagad förrätt som du gör på under 15 minuter.

Ingredienser

portioner
  • 16 gröna sparrisar
  • 2-3 msk smör
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 burrata (à 275 g)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 4 msk pinjenötter
  • olivolja

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga så de inte bränns.
  2. Skär av den nedre torra delen på sparrisen.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sparrisen hastigt så att den får lite yta och mjuknar något. Salta och peppra.
  4. Lägg upp på tallrikar och toppa med burrata, parmaskinka och rostade pinjenötter. Ringla över olivolja
  5. och strö på lite flingsalt.