Grön soppa med pepparrotsgrädde

14 röster
20m
4

Grön ärtsoppa, smaksatt med mynta och lime, serveras med pepparrots crème fraiche.

Dryckesförslag: Victoria prosecco, Nr. 77880

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20m
4
4 portioner

Du behöver

Soppa

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
, liten
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 200 g frysta ärtor
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 1 lime
  • 0,5 krm salt

Pepparrotsgrädde

  • 150 g crème fraîche
  • 3 msk pepparrotskräm

Gör så här

  1. Soppa
    Skölj sparrisen och skär av den träiga, nedersta, delen.
  2. Skala sparrisen från knoppen nedåt med en skalare med rörligt blad.
  3. Skär sparrisen i bitar. 
 Skala och hacka löken.
  4. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull.
  5. Tillsätt grönsaksbuljongen och sparrisen.Låt koka 2 minuter.
  6. Tillsätt ärtorna, koka ca 1 minut.
  7. Tillsätt mynta och mixa soppan.
  8. Krydda med limesaft och salt.
  9. Pepparrotsgrädde
    Rör ut pepparrotskrämen i crème fraîche.
  10. Servering
    Servera den varma soppan i skålar.
  11. Toppa soppan med en klick pepparrotsgrädde.
25 september 2017

Laddar fler recept