Grön soppa med pepparrotsgrädde

15 röster
20m
4

Grön ärtsoppa, smaksatt med mynta och lime, serveras med pepparrots crème fraiche.

Dryckesförslag: Victoria prosecco, Nr. 77880

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20m
4
4 portioner

Du behöver

Soppa

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
, liten
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 200 g frysta ärtor
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 1 lime
  • 0,5 krm salt

Pepparrotsgrädde

  • 150 g crème fraîche
  • 3 msk pepparrotskräm
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Soppa
    Skölj sparrisen och skär av den träiga, nedersta, delen.
  2. Skala sparrisen från knoppen nedåt med en skalare med rörligt blad.
  3. Skär sparrisen i bitar. 
 Skala och hacka löken.
  4. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull.
  5. Tillsätt grönsaksbuljongen och sparrisen.Låt koka 2 minuter.
  6. Tillsätt ärtorna, koka ca 1 minut.
  7. Tillsätt mynta och mixa soppan.
  8. Krydda med limesaft och salt.
  9. Pepparrotsgrädde
    Rör ut pepparrotskrämen i crème fraîche.
  10. Servering
    Servera den varma soppan i skålar.
  11. Toppa soppan med en klick pepparrotsgrädde.
25 september 2017

Laddar fler recept...