• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grön soppa med pepparrotsgrädde

Grön soppa med pepparrotsgrädde
Foto: TV4

Grön soppa med pepparrotsgrädde

11 steg att laga

10 ingredienser

20m

Grön ärtsoppa, smaksatt med mynta och lime, serveras med pepparrots crème fraiche.

Dryckesförslag: Victoria prosecco, Nr. 77880

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Soppa

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 200 g frysta ärtor
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 1 limefrukt
  • 0,5 krm salt

Pepparrotsgrädde

  • 150 g crème fraîche
  • 3 msk pepparrotskräm

Gör så här

  1. Soppa
    Skölj sparrisen och skär av den träiga, nedersta, delen.
  2. Skala sparrisen från knoppen nedåt med en skalare med rörligt blad.
  3. Skär sparrisen i bitar. 
 Skala och hacka löken.
  4. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull.
  5. Tillsätt grönsaksbuljongen och sparrisen.Låt koka 2 minuter.
  6. Tillsätt ärtorna, koka ca 1 minut.
  7. Tillsätt mynta och mixa soppan.
  8. Krydda med limesaft och salt.
  9. Pepparrotsgrädde
    Rör ut pepparrotskrämen i crème fraîche.
  10. Servering
    Servera den varma soppan i skålar.
  11. Toppa soppan med en klick pepparrotsgrädde.