Grön och krämig gazpacho

Grön och krämig gazpacho
Foto: Lennart Weibull
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grön och krämig gazpacho

12 ingredienser

30 min

Receptet kommer från boken "Vegan på 5 ingredienser". "Nu låter jag som alla andra men gazpacho! Är! Perfekt! På! Sommaren! NU gör vi en grön sådan tycker jag. Cashewnötterna gör soppan krämig. Det står naturella men hittar du inte det så funkar det med rostade, men då behöver du inte blötlägga dem". /Siri

Ingredienser

portioner
  • 1 dl cashewnötter, naturella
  • 1 gurka
  • 1 zucchini
  • 2 stjälkselleri
  • 1 kruka mynta
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 l vatten

Gör så här

  1. Lägg cashewnötterna i blöt medan du förbereder resten.
  2. Hacka gurka, zucchini och selleri grovt. Hacka vitlöken.
  3. Hacka myntan och spara ganska många små blad till servering.
  4. Mixa alla grönsaker och myntan med 3 deciliter vatten, oljan, 1 tesked salt, vinägern och smula ned buljongtärningen. Mixa helt slät.
  5. Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg dem i soppan. Mixa igen tills soppan är helt slät, kanske behövs det mer vatten?
  6. Smaka av med salt och vinäger.
  7. Häll upp i skålar och toppa med olivolja och myntablad.