Grön kokoscurry med friterad tofu, udonnudlar och cashewnötter

Grön kokoscurry med friterad tofu, udonnudlar och cashewnötter
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Grön kokoscurry med friterad tofu, udonnudlar och cashewnötter

21 ingredienser

40 m

Vegetarisk kokoscurry som serveras i en skål med tjocka nudlar i botten toppad frasigt friterad tofu och cashewnötter samt örter.

Ingredienser

portioner
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 cm ingefära
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka basilika
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2-3 gröna chilifrukter
  • 3 msk kokosolja
  • 2 förp kokosmjölk (ekologisk)
  • 0,75 dl fisksås
  • 1 limefrukt
  • 0,5 zucchini
  • 4-5 champinjoner
  • 300 g udonnudlar
  • 2 förp tofu
  • 2 dl majsstärkelse
  • 5 dl frityrolja

Redning

  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten (för redning)

Garnering

  • koriander (eller basilika)
  • 1 dl cashewnötter, rostade och saltade

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök, bananschalottenlök, ingefära, koriander och basilika med stjälkarna.
  2. Banka på citrongrässtjälkarna med knivryggen så att de krossas och skär ner den gröna chilin. Stek allt i kokosoljan. Smaka på chilin så att den inte är för stark, detta kan varieras från frukt till frukt.
  3. Häll över kokosmjölken och låt det koka i ca 15 minuter, tillsätt sedan fisksås och limejuice.
  4. Skär zucchinin i bitar och dela svampen. Lägg i det i curryn, låt koka på svag i ca 15-20 minuter. Red av curryn med majsstärkelse och vatten.
  5. Smaksätt eventuellt med salt och lite mer fisksås. Plocka upp citrongrässtjälkarna.
  6. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
  7. Värm upp frityroljan till 180 grader.
  8. Skär tofun i bitar och vänd i majsstärkelse. Fritera till gyllenbrun färg.
  9. Lägg nudlarna i botten på en djup skål, häll över curryn och tofun, avsluta med örter och rostade cashewnötter.