Grön hummus med rödbetor och ägg

13 röster
20 min
4
Grön hummus med rödbetor och ägg
Foto: TV4

En grön variant på hummus gjord på olika sorters bönor och spenat toppad med brynt lök, sötsyrliga inlagda betor och ett löskokt ägg som får rinna ner som en god sås. Toppen att servera som enklare middag eller till brunchen.

Tips! Använd gärna en blender till att mixa 

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg, löskokta
  • 1 burk kokta kikärtor
  • 1 burk kokta cannellinibönor
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 salladslökar, grovt strimlad
  • 65 g babyspenat
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 8 inlagda rödbetor, hela
  • 2 msk sesamfrön
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten. Låt koka ca 6 minuter för att få en krämig gula.
  2. Häll av och skölj kikärtor och bönor.
  3. Mixa bönor, vatten, olja, salladslök, spenat, koriander (spara gärna lite koriander och spenat till garnering), spiskummin och sesamolja till en slät röra i en blender. Mixa tills du får en riktigt slät grön röra (använder du en matberedare får du mixa längre för att få en riktigt slät röra). Tillsätt ev mer vatten om den känns tjock. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  4. Bryn löken i lite olja i en panna tills den fått lite färg och blivit mjuk.
  5. Klyfta rödbetorna och blanda ner i den varma löken så betorna blir lite ljumma.
  6. Portionera ut den mixade bönröran på tallrikar. Toppa med betor, lök, spenat, koriander och ett ägg. Strö över sesamfrön.
11 maj 2019

Laddar fler recept...