Grillspett med ostronsås

NYHET
Grillspett med ostronsås
Foto: Jimmy Guo
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Grillspett med ostronsås

7 ingredienser

1 h

"Fläskkarré och kycklinglår är tacksamt att grilla eftersom det är svårt att översteka. Den här marinaden är inspirerad av den thailändska streetfood-rätten moo ping där kokosgrädde penslas på spetten under grillning för att ge en fantastiskt smakrik karamelliserad yta." /Jimmy Guo

Ingredienser

4 - 6 portioner

Marinad

  • 5 klyftor vitlök, rivna
  • 1 dl ostronsås
  • 0,5 dl soja (ljus)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar (eller vitpeppar)
  • 3 msk korianderrot, mortlade (eller stjälkar, kan uteslutas)

Spett

  • 8 grillspett
  • 1 kg fläskkarré, skurna i 4x4 cm stora bitar (eller kycklinglårfilé)
  • 2 dl kokosgrädde

Gör så här

Marinad

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden.

Spett

  1. Blötlägg grillspetten i vatten i minst 30 minuter.
  2. Marinera köttet i marinaden i minst 30 minuter, helst över natten i kylen.
  3. Trä det marinerade köttet på spetten.
  4. Grilla spetten på hög värme och pensla med kokosgrädden tills köttet är genomstekt och spetten har fått fin grillyta.