Grillat fruktspett med vit chokladmousse

Grillat fruktspett med vit chokladmousse
Foto: TV4

Grillat fruktspett med vit chokladmousse

Av: Catarina - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1h

Söt mousse med vit choklad serveras med grillade bitar av ananas och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 2 gelatinblad
  • 150 g vit bakchoklad
  • 3,5 dl grädde
  • 2 äggvitor
  • 1 msk citron, saft
  • 0,7 dl strösocker

Fruktspett

  • 1 ananas
  • 300 g färska jordgubbar

Dekoration

  • 2 passionsfrukter
  • 20 hallon
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

Vit chokladmousse

  1. Blötlägg 2 gelatinblad i vatten.
  2. Smält samman 150 g vit choklad med 1 dl grädde på svag värme.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i chokladröran.
  4. Vispa resterande grädde.
  5. Vispa äggvitor hårt.
  6. Rör ner citronsaft och socker och rör ihop med den smälta chokladen.
  7. Blanda ihop chokladröran, äggvitor och den vispade grädden.
  8. Häll upp i portionsglas och ställ kallt.

Fruktspett

  1. Sätt på grillen.
  2. Skala och skiva en färsk ananas i bitar.
  3. Skölj jordgubbar.
  4. Varva ananas och jordgubbar på ett träspett.
  5. Grilla spetten 2–3 min på varje sida.

Dekoration

  1. Dela passionsfrukten i två delar.
  2. Gröp ur fruktköttet från en halv passionsfrukt till respektive mousse.
  3. Dekorera med 5 hallon och några blad färsk mynta.

Servering

  1. Servera de nygrillade spetten med den vita chokladmoussen.