Grillat fruktspett med vit chokladmousse

3 röster
1h
4

Söt mousse med vit choklad serveras med grillade bitar av ananas och jordgubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1h
4

Du behöver

Chokladmousse

  • 2 gelatinblad
  • 150 g vit choklad
  • 3,5 dl grädde
  • 2 äggvitor
  • 1 msk citronsaft
  • 0,7 dl socker

Fruktspett

  • 1 färsk ananas
  • 300 g färska jordgubbar

Dekoration

  • 2 passionfrukt
  • 20 hallon
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Vit chokladmousse
    Blötlägg 2 gelatinblad i vatten.
  2. Smält samman 150 g vit choklad med 1 dl grädde på svag värme.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i chokladröran.
  4. Vispa resterande grädde.
  5. Vispa äggvitor hårt.
  6. Rör ner citronsaft och socker och rör ihop med den smälta chokladen.
  7. Blanda ihop chokladröran, äggvitor och den vispade grädden.
  8. Häll upp i portionsglas och ställ kallt.
  9. Fruktspett
    Sätt på grillen.
  10. Skala och skiva en färsk ananas i bitar.

  11. Skölj jordgubbar.
  12. Varva ananas och jordgubbar på ett träspett.
  13. Grilla spetten 2–3 min på varje sida. 

  14. Dekoration
    Dela passionsfrukten i två delar.
  15. Gröp ur fruktköttet från en halv passionsfrukt till respektive mousse.
  16. Dekorera med 5 hallon och några blad färsk mynta.

  17. Servering
    Servera de nygrillade spetten med den vita chokladmoussen.
19 december 2017

Fler goda recept