Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis
Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis
16 ingredienser
30 m
Att grilla fisk i foliepaket är ett säkert sätt att få bra smak på fisken, dessutom är det heller ingen risk att den faller isär. Här får laxen smak av citron och timjan och serveras med en grillad gurksallad.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
lax
- 4 laxfiléer (à 150 g)
- 1 citron, skalet
- 50 g smör
- 1 kruka timjan
- 4 ark aluminiumfolie
- salt
- peppar
Gurksallad
- 600 g färskpotatis
- 1 gurka (stor)
- 200 g frysta ärtor, tinade
- 50 g babyspenat
- olivolja
- salt
- peppar
Garnering
- 1 citron, finrivet skal
- 1 kruka körvel
Gör så här
- Lägg fisken på folien. Salta och peppra, riv över citron och lägg på timjan och smör.
- Vik ihop och förslut folien. Lägg på grillen (grilla på indirekt värme) tills fisken är klar, ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 45-50 grader. Använd gärna en digital termometer.
Gurksallad
- Koka potatisen mjuk. Låt svalna och halvera den.
- Dela gurkan på längden och kärna ur den. Gnid in med olivolja och salt på snittytan. Grilla hårt på båda sidor. Skär gurkan i bitar.
- Värm ärterna i olivolja tillsammans med gurkan och potatisen. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
- Servera laxpaketen med gurk- och potatissalladen. Garnera med lite citronskal och körvel.