Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis

34 röster
30 m
4
Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

lax

  • 4 laxfiléer (à 150 g)
  • 1 citron, skalet
  • 50 g smör
  • 1 kruka timjan
  • 4 ark aluminiumfolie
  • salt
  • peppar

Gurksallad

  • 600 g färskpotatis
  • 1 gurka (stor)
  • 200 g frysta ärtor, tinade
  • 50 g babyspenat
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 kruka körvel

Gör så här

  1. Lägg fisken på folien. Salta och peppra, riv över citron och lägg på timjan och smör.
  2. Vik ihop och förslut folien. Lägg på grillen (grilla på indirekt värme) tills fisken är klar, ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 45-50 grader. Använd gärna en digital termometer.
  3. Gurksallad
    Koka potatisen mjuk. Låt svalna och halvera den.
  4. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Gnid in med olivolja och salt på snittytan. Grilla hårt på båda sidor. Skär gurkan i bitar.
  5. Värm ärterna i olivolja tillsammans med gurkan och potatisen. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  6. Servera laxpaketen med gurk- och potatissalladen. Garnera med lite citronskal och körvel.
7 juli 2018