• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis

Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Grillat foliepaket med lax, gurksallad och färskpotatis

6 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Att grilla fisk i foliepaket är ett säkert sätt att få bra smak på fisken, dessutom är det heller ingen risk att den faller isär. Här får laxen smak av citron och timjan och serveras med en grillad gurksallad.

Ingredienser

portioner4 portioner

lax

  • 4 laxfiléer (à 150 g)
  • 1 citron, skalet
  • 50 g smör
  • 1 kruka timjan
  • 4 ark aluminiumfolie
  • salt
  • peppar

Gurksallad

  • 600 g färskpotatis
  • 1 gurka (stor)
  • 200 g frysta ärtor, tinade
  • 50 g babyspenat
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 kruka körvel

Gör så här

  1. Lägg fisken på folien. Salta och peppra, riv över citron och lägg på timjan och smör.
  2. Vik ihop och förslut folien. Lägg på grillen (grilla på indirekt värme) tills fisken är klar, ca 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 45-50 grader. Använd gärna en digital termometer.
  3. Gurksallad
    Koka potatisen mjuk. Låt svalna och halvera den.
  4. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Gnid in med olivolja och salt på snittytan. Grilla hårt på båda sidor. Skär gurkan i bitar.
  5. Värm ärterna i olivolja tillsammans med gurkan och potatisen. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  6. Servera laxpaketen med gurk- och potatissalladen. Garnera med lite citronskal och körvel.