Grillade pilgrimsmusslor med salsa

Grillade pilgrimsmusslor med salsa
Foto: Tv4

Grillade pilgrimsmusslor med salsa

Av: David - Vaxholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m

Lätt, fräscht och förrädiskt gott är den här förrätten med grillade pilgrummsmusslor!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Salsa

  • 0,5 avokado
  • 1 mango
  • 0,25 chilifrukt, färsk
  • salt
  • peppar
  • 1 limefrukt
  • färsk koriander, färsk

Pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • limefrukt

Gör så här

Salsa

  1. Skala avokadon och skär upp i mindre bitar.
  2. Skala mango och skär även upp den i mindre bitar.
  3. Finhacka chilin och häll upp allt i en bunke.
  4. Salta, peppra och pressa i lime.
  5. Hacka lite koriander och lägg i (välj mängd utifrån tycke och smak).
  6. Blanda ihop och lägg sedan upp på tallrikar.

Pilgrimsmusslor

  1. Pensla pilgrimsmusslorna med lite olivolja.
  2. Grilla pilgrimsmusslorna ca 20 sekunder på varje sida. Salta och peppra.

Servering

  1. Lägg musslor ovanpå salsan och servera med en skiva lime.