Grillade havskräftor med vit miso och örter

2 röster
30 m
4

Misosoppa med örter, sesam, edamamebönor och broccoli. Serveras med nygrillade havskräftor. En riktig umamibomb!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 16 havskräftor
  • 100 g vit misopasta
  • 1 knippe örter, t ex basilika, koriander, persilja, dill
  • 50 g sesamfrö
  • 1 lime
  • 1 broccoli
  • 100 g edamamebönor
  • 1 surdegsbröd
  • salt och svartpeppar
  • 1 l hett vatten till servering

Gör så här

  1. Gör i ordning grillen till en fin glödbädd.
  2. Rör misopastan i en skål med hälften av sesamfröna, saften från en halv lime och lite svartpeppar.
  3. Hacka örterna fint. Pilla ner broccoli i små buketter och skala edamamebönor.
  4. Forma små bollar av misopastan, blanda örter och resterande sesamfrö på en tallrik och rulla misobollarna så de blir täckta av örter.
  5. Grilla kräftorna i ungefär 2-3 minuter på varje sida på grillen.
  6. Fördela broccoli och edamame i små skålar och lägg i en misoboll i varje.
  7. Vid servering hälles hett vatten i skålarna så mison smälter ut i skålen, servera med ett gott bröd och de grillade kräftorna.
8 mars 2018

Laddar fler recept