Grillade havskräftor med vit miso och örter

Grillade havskräftor med vit miso och örter
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Grillade havskräftor med vit miso och örter

11 ingredienser

30 m

Misosoppa med örter, sesam, edamamebönor och broccoli. Serveras med nygrillade havskräftor. En riktig umamibomb!

Ingredienser

portioner
  • 16 havskräfta
  • 100 g vit misopasta
  • 1 knippe blandade örter (t ex basilika, koriander, persilja, dill)
  • 50 g sesamfrön
  • 1 limefrukt
  • 1 broccoli
  • 100 g edamamebönor
  • 1 surdegsbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 l vatten, hett till servering

Gör så här

  1. Gör i ordning grillen till en fin glödbädd.
  2. Rör misopastan i en skål med hälften av sesamfröna, saften från en halv lime och lite svartpeppar.
  3. Hacka örterna fint. Pilla ner broccoli i små buketter och skala edamamebönor.
  4. Forma små bollar av misopastan, blanda örter och resterande sesamfrö på en tallrik och rulla misobollarna så de blir täckta av örter.
  5. Grilla kräftorna i ungefär 2-3 minuter på varje sida på grillen.
  6. Fördela broccoli och edamame i små skålar och lägg i en misoboll i varje.
  7. Vid servering hälles hett vatten i skålarna så mison smälter ut i skålen, servera med ett gott bröd och de grillade kräftorna.