Grillad scampi med mango-och avokadochutney

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Grillad scampi med mango-och avokadochutney
13 ingredienser
20 m
Den här härliga rätten med grillad scampi och mango-och avokadochutney kan bli en ny familjefavorit i sommar.

Mer inspiration!
Fler goda recept hittar du i Malins bok "Indien i mitt svenska kök"
Ingredienser
- 400 g skalade räkor (stora)
- 1 limefrukt, saften
- 1 röd chilifrukt, hackad
- 4 msk rapsolja
- 1 dl färsk koriander, hackad
- salt
Mango-och avokadochutney
- 300 g mango, i tärningar (tinad om fryst)
- 4 avokador, i bitar
- 250 g körsbärstomater, i halvor
- 1 röd chilifrukt, hackad
- 0,5 dl färsk koriander, hackad (spara några blad till garnering)
- 1 limefrukt, saften
- salt
Gör så här
- Mortla alla ingredienser förutom räkorna till en smet, smaka av med salt.
- Massera in marinaden i räkorna och låt marinera i kylen i 30 minuter, gärna längre.
- Under tiden kan du förbereda mango-och avokadochutneyn.
- Trä räkorna på spett och grilla hastigt på båda sidor på utegrill eller i ugnen på 275 grader.
Mango-och avokadochutney
- Blanda alla ingredienserna.
- Smaka av med salt och lime.
- Garnera med några hela korianderblad.