Grillad scampi med mango-och avokadochutney

Grillad scampi med mango-och avokadochutney
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Grillad scampi med mango-och avokadochutney

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

Den här härliga rätten med grillad scampi och mango-och avokadochutney kan bli en ny familjefavorit i sommar.

Indien i mitt svenska kök omslag

Mer inspiration!

Fler goda recept hittar du i Malins bok "Indien i mitt svenska kök"

Ingredienser

portioner
  • 400 g skalade räkor (stora)
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 4 msk rapsolja
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • salt

Mango-och avokadochutney

  • 300 g mango, i tärningar (tinad om fryst)
  • 4 avokador, i bitar
  • 250 g körsbärstomater, i halvor
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad (spara några blad till garnering)
  • 1 limefrukt, saften
  • salt

Gör så här

  1. Mortla alla ingredienser förutom räkorna till en smet, smaka av med salt.
  2. Massera in marinaden i räkorna och låt marinera i kylen i 30 minuter, gärna längre.
  3. Under tiden kan du förbereda mango-och avokadochutneyn.
  4. Trä räkorna på spett och grilla hastigt på båda sidor på utegrill eller i ugnen på 275 grader.

Mango-och avokadochutney

  1. Blanda alla ingredienserna.
  2. Smaka av med salt och lime.
  3. Garnera med några hela korianderblad.