Grillad Portobello

Grillad Portobello
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad Portobello

7 ingredienser

Portobello eller portobella är en stor champinjon med köttig hatt som passar utmärkt att grilla.

Ingredienser

portioner
  • 2 portobello
  • 2 bifftomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör

dressing:

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär bort foten och dela svampens hatt. Dela foten på längden och skiva. Skiva tomaterna. Skala och skär rödlöken i ringar.
  2. Fräs svampfoten och rödlöken i smör. Blanda samman vinäger, honung och olja och vänd ner i lökblandningen.
  3. Pensla svamphattarna med olivolja och grilla ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg tomatskivorna på svampen och toppa med löksalladen.