Grillad picanha med sjögräsnudelsallad och het sojasås

Grillad picanha med sjögräsnudelsallad och het sojasås
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Grillad picanha med sjögräsnudelsallad och het sojasås

14 ingredienser

Grillad picanha (brasiliansk styckningsdetalj på kött) med sjögräsnudelsallad och soja/chilisås med koriander och lime.

Ingredienser

portioner
  • 600 g picanha, i 2 skivor, med kappan kvar
  • 3 limefrukter
  • chiliflakes
  • flingsalt
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 kruka koriander
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 tomater (stora)
  • 2 rödlökar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk sesamolja

Gör så här

  1. Hetta upp grillen till rykande het och redo för direkt grillning. Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner och låt dem sedan vila i kallt vatten.
  2. Krydda de fina köttbitarna med zest från två limefrukter, chiliflakes och några rejäla nypor flingsalt. Låt köttet vila på skärbrädan.
  3. Vispa ihop saften från 2 limefrukter med soja, ingefära, vitlök och sesamolja. Finhacka en röd chilifrukt och hälften av koriandern och vänd ner. Ställ åt sidan.
  4. Strimla röd och grön chilifrukt. Kärna ur och klyfta tomaterna. Skala och klyfta rödlökarna. Häll av glasnudlarna och lägg upp på ett fat. Strö över tomatklyftor, rödlök, strimlad chili.
  5. Lägg köttet på den heta grillen och låt den grillas riktigt hårt och hastigt. Cirka 3 minuter per sida, rör dem inte under tiden, stäng locket så fort du lagt på köttet eller vänt det. Lägg tillbaka köttet på skärbrädan för att vila. Innertemperaturen bör ligga på cirka 54 grader.
  6. Ta bort kappan på köttet. Skiva sedan köttet mot fibrerna och lägg det ovanpå glasnudelsalladen. Ringla över soja/chilisåsen och pressa ytterligare lite lime över köttet. Toppa med vackra korianderblad.