ca 8-10 dl hönsbuljong, beroende på pannans storlek
1 citron, saft från
salt
svartpeppar
1 knippe färsk bladpersilja, hackad
Gör så här
Håll skärmen tänd
Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på mitten. Använder du dig av stora tomater skär du dem i grova klyftor istället. Skär kycklingen i grova bitar och skiva chorizon.
Ställ en stor gryta på gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och chorizo, tillsätt lök, vitlök, chili, rökt paprikapulver och saffran, låt fräsa tills löken är mjuk..
Rör ner ris, tomater och paprika och låt fräsa med i någon minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite hönsbuljong i taget och låt detta koka in. Försök att inte röra om så mycket, men passa så det inte bränner vid i botten.
Låt koka tills riset är mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och vänd slutligen ner hackad persilja.