Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept

30 m
4
Spela video Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept
Foto: TV4

Lisa Lemkes variant på den klassiska spanska rätten paella - hon tillagar den på grillen för extra härlig smak. 

24 juni 2017
30 m
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g färsk chorizo
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1-1,5 dl olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 chili, t ex spansk peppar
  • 4 dl avorioris eller långkornigt ris
  • 1 röd paprika
  • 300 g körsbärstomater (eller stora tomater)
  • 3 dl öl (lager)
  • ca 8-10 dl hönsbuljong, beroende på pannans storlek
  • 1 citron, saft från
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippe bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på mitten. Använder du dig av stora tomater skär du dem i grova klyftor istället. Skär kycklingen i grova bitar och skiva chorizon.
  2. Ställ en stor gryta på gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och chorizo, tillsätt lök, vitlök, chili, rökt paprikapulver och saffran, låt fräsa tills löken är mjuk..
  3. Rör ner ris, tomater och paprika och låt fräsa med i någon minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite hönsbuljong i taget och låt detta koka in. Försök att inte röra om så mycket, men passa så det inte bränner vid i botten.
  4. Låt koka tills riset är mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och vänd slutligen ner hackad persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept