Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept

koket.se
Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept

17 ingredienser

30 m

Lisa Lemkes variant på den klassiska spanska rätten paella - hon tillagar den på grillen för extra härlig smak.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1-1,5 dl olivolja
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 dl avorioris (eller långkornigt ris)
  • 1 röd paprika
  • 300 g körsbärstomater (eller stora tomater)
  • 3 dl öl lager
  • ca 8-10 dl hönsbuljong, beroende på pannans storlek
  • 1 citron, saft från
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på mitten. Använder du dig av stora tomater skär du dem i grova klyftor istället. Skär kycklingen i grova bitar och skiva chorizon.
  2. Ställ en stor gryta på gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och chorizo, tillsätt lök, vitlök, chili, rökt paprikapulver och saffran, låt fräsa tills löken är mjuk..
  3. Rör ner ris, tomater och paprika och låt fräsa med i någon minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite hönsbuljong i taget och låt detta koka in. Försök att inte röra om så mycket, men passa så det inte bränner vid i botten.
  4. Låt koka tills riset är mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och vänd slutligen ner hackad persilja.