Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept

27 röster
30 m
4
Grillad paella med kyckling och chorizo, Lisa Lemkes recept
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1-1,5 dl olivolja
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 dl avioriris (eller långkornigt ris)
  • 1 röd paprika
  • 300 g körsbärstomater (eller stora tomater)
  • 3 dl öl lager
  • ca 8-10 dl hönsbuljong, beroende på pannans storlek
  • 1 citron, saft från
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Tärna paprikan fint och dela tomaterna på mitten. Använder du dig av stora tomater skär du dem i grova klyftor istället. Skär kycklingen i grova bitar och skiva chorizon.
  2. Ställ en stor gryta på gallret ovanför fin glöd och häll oljan i den. Bryn kycklingen och chorizo, tillsätt lök, vitlök, chili, rökt paprikapulver och saffran, låt fräsa tills löken är mjuk..
  3. Rör ner ris, tomater och paprika och låt fräsa med i någon minut under omrörning innan du slår på ölen. Tillsätt sedan lite hönsbuljong i taget och låt detta koka in. Försök att inte röra om så mycket, men passa så det inte bränner vid i botten.
  4. Låt koka tills riset är mjukt. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft och vänd slutligen ner hackad persilja.
24 juni 2017