Grillad majs med manchego

16 röster
20 m
4
Grillad majs med manchego
Foto: Stephanie Bjelkstam

Att grilla färsk majs är bland det godaste som finns. Testa gärna Leilas topping med riven manchego, paprikapulver och chiliflakes.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 färska majskolvar
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • 1 bit manchego
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • smör

Gör så här

  1. Dra av blasten från majsen och gnid in majskolvarna med olivolja, salt och peppar.
  2. Grilla majskolvarna ganska hårt tills de fått en jämn färg.

  3. Gör kryddblandningen under tiden. Blanda paprikapulver, flingsalt och chiliflakes.
  4. Gnid in de heta majskolvarna med lite smör.
  5. Riv över manchego så att den smälter och strö över chiliblandningen.
8 september 2016

Laddar fler recept