Grillad majs med chili, koriander, lime och parmesanost

grillad majs med chili koriander lime och parmesanost
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Grillad majs med chili, koriander, lime och parmesanost

10 ingredienser

30 min

Grillad majskolv är det godaste på sommaren. Spicea upp den med goda kryddor som chili, koriandedr och parmesanost för en ännu godare upplevelse!

Ingredienser

portioner
  • 4 majskolvar
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • 25 g parmesanost
  • svartpeppar, nymalen

Kryddolja

  • 1 chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 3 msk färsk koriander, finhackad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Vänd majskolvarna i olivolja och salta lätt.
  2. Grilla majskolvarna i ca 5 minuter på hög temperatur till en fin grillad yta.
  3. Lägg dem därefter på en svalare del av grillen i ca 10 minuter tills majskornen blivit mjuka.
  4. Kärna ur och finhacka chilin och blanda med rivet limeskal, koriander och olivolja.
  5. Pensla och vänd runt majsen i kryddoljan. Riv parmesanosten och strö över ost, flingsalt och svartpeppar.