Grillad majs med chili, koriander, lime och parmesanost

grillad majs med chili koriander lime och parmesanost
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Grillad majs med chili, koriander, lime och parmesanost

0

10 ingredienser

30 min

Grillad majskolv är det godaste på sommaren. Spicea upp den med goda kryddor som chili, koriandedr och parmesanost för en ännu godare upplevelse!

Ingredienser

portioner4
  • 4 majskolvar
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • 25 g parmesanost
  • svartpeppar, nymalen

Kryddolja

  • 1 chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 3 msk färsk koriander, finhackad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Vänd majskolvarna i olivolja och salta lätt.
  2. Grilla majskolvarna i ca 5 minuter på hög temperatur till en fin grillad yta.
  3. Lägg dem därefter på en svalare del av grillen i ca 10 minuter tills majskornen blivit mjuka.
  4. Kärna ur och finhacka chilin och blanda med rivet limeskal, koriander och olivolja.
  5. Pensla och vänd runt majsen i kryddoljan. Riv parmesanosten och strö över ost, flingsalt och svartpeppar.