Grillad lax med potatisallad

Grillad lax med potatisallad ny 2024
Foto: Köket.se

Grillad lax med potatisallad

Från: Köket

17 ingredienser

45 min

Grillad laxsida i foliepaket med frisk smak från citron. Servera tillsammans med en dressad potatissallad på vårens primörer och stora flarn av grana padano.

Ingredienser

portioner

Grillad lax

  • 800 g laxsida, färsk
  • 1 citron, skivad
  • salt
  • peppar
  • olja

Potatissallad

  • 800 g delikatesspotatis
  • 125 g rädisa
  • 0,5 rödlök
  • 150 g sockerärtor
  • 3 msk kapris
  • 0,5 kruka dill
  • 75 g grana padanoost, hyvlad

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 2 tsk oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg laxen i ett foliepaket. Ringla över olivolja, strö över salt och peppar och lägg på citronskivor.
  2. Vik ihop och förslut folien. Lägg på grillen på indirekt värme tills fisken är klar, ca 20 minuter (Innertemperaturen ska vara 45-50 grader). Använd gärna en digital termometer.
  3. Koka potatisen. Skölj grönsakerna och dela rädisorna i klyftor. Skiva rödlöken och hyvla grana padano.
  4. Blanda ihop dressingen och rör runt med alla ingredienser till potatissalladen.
  5. Servera laxen tillsammans med potatissalladen.